Mit nézzünk ma?

A Drága besúgott barátaim című magyar drámát vetítik szerdán 19 órakor a kulturális központ színháztermében. A sztori szerint a rendszerváltozás után, amikor a titkosszolgálati adatok nyilvánossá váltak, a középkorú Czettl Andor egy nap elmegy a levéltárba, hogy elolvassa a róla készült jelentéseket. Megdöbbenve tapasztalja, hogy nemcsak megfigyelési jegyzőkönyvek készültek róla, de egyenesen a legjobb barátja, Pásztor János súgta be őt. Cserhalmi Sára alkotása a magyar besúgás témakörét első alkalommal dolgozza fel játékfilmes közegben, a magyar filmgyártás kiemelkedő művészeinek közreműködésével. A Drága besúgott barátaim nemzetközi premierje a 47. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of The West versenyprogramjában volt.

Érdekes programon vehetnek részt az ezotéria iránt érdeklődők október 10-én 18 órai kezdettel a Csengey Dénes Kulturális Központban. A Határtalan harmónia című programsorozat első előadója Balogh Béla mérnök-író, aki új, sorsfordító témával, vezetett relaxációs gyakorlattal tart előadást a házban a tudati korszakváltással kapcsolatban. A belépőjegy ára 1800 forint.

Igazi ínyencséggel szolgál a régi magyar filmek kedvelőinek a dunakömlődi filmklub szerdán 18 órakor. Az 1942-es Behajtani tilos! című magyar vígjáték főszereplői Latabár Kálmán és Kiss Manyi.