Csoknyai László kapta a „Paks Város Sportjáért” kitüntetést

Forrás: TelePaks felvétel

Paks Város Önkormányzata a város sportjáért, a hazai- illetve nemzetközi elismertségéért végzett munkája elismeréseként „Paks Város Sportjáért” kitüntetést adományozott Csoknyai Lászlónak, az Atomerőmű Sportegyesület cselgáncsozójának. A díjátadó ünnepségnek a városháza nagyterme adott otthont, ahol a kitüntetés átadása mellett köszöntötték az elmúlt időszak legeredményesebb sportolóit is.

A londoni olimpián kilencedik helyezett Csoknyai Lászlót családja, barátai, sportolótársai köszöntötték a hétfő esti ünnepségen. Mint azt elmesélte, az olimpia után egy rövid pihenőt tartott csupán és ismét elkezdődtek az edzések, hiszen újabb kihívás vár rá: a jövő évi budapesti Európa-bajnokságon szeretne bizonyítani.

Csoknyai László mellett köszöntötték az idei esztendőben nemzetközi versenyeken eredményesen szerepelt sportolókat: Bor Barnát, Pupp Rékát, Boros Gergelyt, Kiszl Vandát, Berkes Ferencet, Polányi Mátét és Ledneczki Lászlót is, valamint a londoni olimpiát megjárt Pannonia-expedíció tagjait.

Az önkormányzat hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a sportra – emelte ki köszöntőjében Hajdú János polgármester. A támogatásokkal több csatornán segítik a sportéletet: a kiemelt egyesületek támogatásán túl szakbizottsági pályázatok biztosítanak forrást, valamint egy pontrendszeren keresztül az olimpiai sportágakban nemzetközi eredményeket elért sportolókat is díjazzák – tette hozzá a polgármester. A díjátadón a TelePaks stábja is forgatott, összeállításukat a híradó után jelentkező Lelátó című magazinműsorban láthatják.