Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

A százszázalékos Atomerőmű SE csapata magabiztosan nyert a BEAC ellen, és továbbra is tapad a Nagykanizsára az elsőosztályú sakkbajnokságban, írja a teol. Az NB I-es Szabó László csoport 3. fordulójában az ASE-BEAC mérkőzés eredménye 8:4 lett, a paksi győztes pontszerzők Berkes Ferenc, Nevednichy Vladislav, Györkös Lajos és Vajda Szidónia.

Egy műszaki hiba javítása miatt, előre ütemezetten leállították pénteken a paksi atomerőmű 4-es blokkját. A hiba javítása után, várhatóan hat nap múlva kapcsolják újra a hálózatra a reaktort – közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Kovács Antal tájékoztatása szerint a történtek a biztonságra nem voltak hatással, ezért az eset nem bejelentés köteles, a nemzetközi INES skálán a 0-ás besorolást sem éri el.

Kedden rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz a városházán. A téma a 2012-es költségvetés, illetve a jövő évi büdzsére vonatkozó irányelvek meghatározása lesz.

A Paksi Kézilabda SE vasárnap a KECEL KC-t fogadta és remek játékkal már az első félidő végére 21:18-as vezetésre tett szert. A szünetben a tapasztalt keceli mester, Szűcs László jelentősen átszervezte csapatát, feljavult a védekezésük és a paksi egylet nem várt, 36:32-es vereséget szenvedett. A szépszámú, lelkes hazai közönség vastapssal jutalmazta a derekasan küzdő hazai gárda produkcióját. A PKSE második csapata szintén a hétvégén a PVSE Bácsalmás-hoz látogatott. A főleg ifjúsági játékosokra épülő, tartalékos paksi csapat 26:18-ra kikapott a jó erőkből álló vendéglátóktól.