Mit nézzünk a hétvégén?

Mozi: Koltai Róbert rendezésében a Magic Boys című magyar-angol-kanadai vígjátékot vetítik vasárnap 19 órakor a kulturális központban. A sztori szerint a vagány, kissé kincstári optimista Dávid és a pesszimista, bátortalan, befelé forduló Zoli pezsgőgyári munkásként dolgoznak vidéken. Ám egyszer mindenkinek eljön az ideje. Nekik is. Egyetlen nap alatt omlik össze minden, ami addig fontos volt a számukra, sőt, az életük is komoly veszélybe kerül. Mikor rejtélyes meghívót találnak, ami egy fél óra múlva induló magángépre szól, és homályosan beszél még valami fellépéssorozatról, valamint egy álom-gázsiról, nem tétováznak.

Forrás: cinemacity.hu

Sport: Az ASE kosarasai szombaton 18 órától fogadják a Nyíregyháza gárdáját. Az MVM Paks labdarúgói szintén szombaton lépnek pályára, az ellenfél a Kecskemét csapata lesz. A találkozó 16 órakor kezdődik a kecskeméti stadionban.

Apró: Családi napot tart a Diana Sportlövész Klub november 17-én a Paks-Biritópusztai lőtéren. A kispuskás lövészet mellett kolbászkészítésben is összemérhetik tudásukat a meghívott résztvevők. A klub ezzel a rendezvénnyel zárja az évadot.

Környezettudatos gyermekvállalás: Milyen jövőt hagyunk a gyermekünkre – címmel baba-mama foglalkozás lesz november 16-án 10 órakor a Kincskereső Gyermekkönyvtárban.

Paks ad otthont a 17. megyei levéltári napnak november 16-án. Az önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna megyei intézménye szervezésében konferenciára várják az érdeklődőket az Erzsébet Nagy Szállodába délelőtt 10 órától.

Iskolakóstolgatóra hívja a nagycsoportos óvodásokat szombaton 9 óra 30 perctől a Balogh Antal Katolikus Iskola és Gimnázium. Az intézmény Kossuth Lajos utcai ebédlőjében játék, daltanulás, kézműveskedés és tízórai várja a kicsiket és szüleiket.