Hírek röviden

Két borával is sikert aratott a paksi Fabro Pincészet a Prestige Reserv Club borversenyén. A Budapesten megrendezett mustrán Sár-Don-É nevű fehér bora és 2012-es Rozé Cuvée-je került a TOP 10-be. A díjátadót a Hungexpon, az Ízek borok fesztiválján tartották, ahol a Fabro Pincészet is bemutatkozott.

Az ünnepvárás jegyében idén is díszkivilágítást kap több paksi utca. A városban és Dunakömlődön 112 darab világítótestet helyeznek ki többnyire a villanyoszlopokra, de az út feletti díszeket is csodálhatják majd a közlekedők, írja a fortunaradio.hu. A városháza előtt a vasárnapi gyertyagyújtáskor a már megszokott, fákra kihelyezett világítás is karácsonyi hangulatot nyújt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, dr. Fónagy János országjáró fórum keretében Paksra látogat december 4-én.

A Vak Bottyán Gimnázium végzős diákjai Szalagavató ünnepséget tartanak november 30-án a Csengey Dénes Kultúrális Központban. Ebben a tanévben 87 diák kapja meg a végzősöknek járó kék szalagot. Az I. István Szakképző Iskolában szintén a hónap utolsó napján tartanak ünnepséget, az intézményben ebben a tanévben 139 diák fejezi be tanulmányait.

Változott az ASE Alba és Kaposvár elleni meccsének időpontja: Az Atomerőmű SE az Alba Fehérvár ellen december 5-én, a Kaposvári KK ellen december 18-án lép pályára.