Az afrikai lázadások miatt marad el a túra

A tervek szerint az MVM Paks két játékosa, Szabó János és Fiola Attila ma utazott volna a ligaválogatottal Egyiptomba, de a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfő délután lefújta az edzőtáborozást. Az utóbbi napokban kiéleződtek a politikai feszültségek az észak-afrikai országban, így a legfrissebb hírek ismeretében az MLSZ vezetése úgy határozott, a legkisebb kockázatot sem érdemes vállalni az edzőtáborozással, ezért biztonsági okokból lemondja a ligaválogatott egyhetes túráját.

Az utóbbi napokban kiéleződtek a belpolitikai feszültségek Egyiptomban: hírügynökségi jelentések szerint pénteken az alkotmánytervezet és az államfő jogköreit kiszélesítő rendelet ellen százezrek tiltakoztak országszerte az ellenzéki erők hívei közül, szombaton pedig mintegy ötvenezer ember vonult utcára Kairóban, hogy Mohamed Murszi egyiptomi államfő mellett tüntessen. Az alkotmánytervezetet várhatóan december közepén bocsátják népszavazásra, ebben az időszakban országszerte további belpolitikai feszültségekre, megmozdulásokra lehet számítani, amelyek kimenetele pillanatnyilag bizonytalan.

A csapat két nemzetközi mérkőzésen szerepelt volna Egyiptomban. Ráadásul, a hétvégi bajnoki fordulót követően több játékos is jelezte, hogy megsérült, ezért még itt, Magyarországon sem tartják meg az összetartást, teljesen lefújták a programot, írja a zöld-fehér klub honlapja.