Hírek röviden

Strauss-hangversennyel köszönthetik az új esztendőt a paksiak. Január 8-án 19 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ által meghirdetett felnőtt hangversenybérlet 3. előadásának vendége az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lesz, amely újévi Strauss-koncertet ad Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész vezényletével.

Idén is meleg étellel, ruhákkal és más ajándékkal várta a rászorulókat a paksi Segítők Háza karácsonykor. A szeretetvendégséget a város önkormányzata is támogatta, Tell Edit alpolgármester pedig tevőlegesen is részt vállalt az étel adagolásban, írja a fortunaradio.hu. 170 család – akik előzőleg bejelentkeztek – ajándékcsomagot is hazavihetett, emellett 220 liternyi székelykáposztát főztek a szervezők, valamint pogácsa és péksütemény is járt az ünnepi menühöz.

Kerítés épült a csámpai közösségi háznál, a karácsonyra elkészült fakaput a lakók összefogásával építették és a játszóteret is öt új eszközzel fejlesztették.

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése pályázatot hirdet „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete” és a „Bazsonyi Arany Mecénás díj” elismerő címek elnyerésére. Pályázhatnak a Tolna megyében működő, kimagasló tevékenységet végző civil szervezetek, amelyek munkájukkal hozzájárultak a térség fejlődéséhez. A pályázat benyújtási határideje január 18.