Dupla évfordulót ünnepelnek

Fotó: Paksi Hírnök archív

Az új év mindig új kihívásokat tartogat, különösen akkor, ha kettős évfordulóra készülünk – fogalmazott Hefner Erika, a Csengey Dénes Kulturális Központ szakmai igazgatója annak kapcsán, hogy kettős évfordulóra készülnek 2013-ban. 35 éves lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ, hiszen 1978. november 23-án az atomerőmű-beruházás részeként adták át elődjét, a paksi Munkás Művelődési Központot. A másik évforduló április 1-je, mert akkor lesz 20 éves a Dunakömlődi Faluház.

– Ezek a születésnapok elemzésre, elgondolkodtatásra késztetnek bennünket: mennyi program zajlott le a házban, mennyi látogató fordult meg nálunk ennyi idő alatt. A statisztikai adatok jól mutatják, hogy mindkét intézményünkben pezseg a kulturális élet, a rendezvények látogatottsága igazolja a programok létjogosultságát – hangsúlyozta az igazgató.

Mint kiemelte, különösen fontosnak tartják a rendszeres művészeti csoportjaik, a náluk otthonra találó egyéb csoportok és szervezetek közösségszervező törekvéseit, a korrekt, egymást segítő kapcsolatokat. Példája lesz az együttműködésnek a február 8-10. között megrendezésre kerülő Csengey-napok, amikor az intézményben rendszeresen működő csoportok adnak ízelítőt a munkájukról a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat keretében.

Mivel az új naptári év nem esik egybe a színházi évaddal, így a tervezés nagy része a nyári időszakra esik. Éves programjaikat összehangolják az önkormányzattal, a városban működő intézményekkel, így tevékeny részesei a városi rendezvényeknek. – Továbbra is legfontosabb feladatunknak tekintjük a helyi kezdeményezések támogatását, az igényeknek megfelelő színvonalas programok szervezését – emelte ki Hefner Erika hozzátéve, izgalmas feladatot ad az újjáépített Cseresznyéskerti Erdei Iskola is.