Követendő példa a sikerre: a paksi ipari park

Követendő példaként ajánlja a Paksi Ipari Park Kft. tevékenységét a Heti Válasz című hetilap. Az 50 követendő példa a sikerre című kiadványban olyan magyar vállalkozásokat mutatnak be, amelyek Borókai Gábor főszerkesztő szavai szerint lemásolhatóak, hétköznapi aggyal befoghatóak, bárki számára követhetőek. „Bárki, akiben van kellő képesség a pillanat nyújtotta lehetőség felismerésére, kiaknázására, akiben van elegendő kitartás és bátorság, aki nem fél a sok munkától, aki nem omlik össze az első kudarctól, s aki nemcsak a fizetségül szolgáló sok pénzt szereti, de a hozzá vezető – sokszor rögös, fáradságos – utat is örömmel járja be.” – fogalmaz. A kötetben van informatikai cég, passzívház építésével foglalkozó vállalkozás, vendéglátós, dokumentumolvasórendszer-gyártó, cukrász és fűszeres egyaránt. És egy ipari park: a paksi.

Fotó: Babai István
Fotó: Babai István

Az összeállítás egy dr. Sztruhár Sándor ügyvezetővel készült interjún keresztül bemutatja a Paksi Ipari Park Kft.-t kitérve arra, hogy folyamatosan fejlődik, s ma már 22 vállalat működik a területén 500 főnek biztosítva munkát. A cikk kitér arra is, hogy elkészült az inkubátorház, amely kisvállalkozásokat segít hozzá az induláshoz, fejlesztéshez.  – Mi nemcsak területet biztosítunk, hanem olyan környezetet alakítunk ki, amelyben könnyű növekedni – fogalmaz a Heti Válasz kiadványában az ügyvezető.

A megjelenéssel kapcsolatban lapunknak azt mondta, hogy mindig jó érzés, amikor elismerő visszajelzést kapnak munkájukról. – Különösen megbecsülendő és értékes számunkra ez akkor, ha külső, olyan szervezettől kapjuk, amire egyáltalán nem számítunk. Ezekből építkezünk és merítünk erőt az újabb kihívásokra – hangsúlyozta.