Madnem felére csökkent a fizetése pár óra alatt

Az iráni bajnokság hetedik helyén álló Rah Ahanhoz utazott próbajátékra az MVM Paks támadója, Simon Attila. Az irániak ajánlata azért volt vonzó a játékos számára, mert jó fizetést ajánlottak, de ez megváltozott, mire megérkezett. A zöld-fehérek labdarúgója a Nemzeti Sportnak mesélt közel-keleti megpróbáltatásairól.

– Nem tagadom, azért vágtam neki az útnak, mert körülbelül háromszor akkora fizetést ajánlottak, mint amennyit Pakson keresek – bár el kell ismerni, hogy az alatt a majd húsz óra alatt, amíg kiértem Iránba, úgy harminc-negyven százalékkal csökkent az ajánlatuk. Nem akartam visszafordulni, úgy voltam vele, ha már ott vagyok, teszek egy próbát, bár a felkészülési mérkőzésem sem volt mindennapi. Hajnali négykor értem Teheránba, de délben már pályára kellett lépni, mit mondjak, nem voltam topformában – nyilatkozott Simon a Nemzeti Sportnak.

A csapat edzője ennek ellenére elégedett volt vele, a támadó mégis Magyarországon képzeli el a folytatást. – Annak nincs realitása, hogy a folytatásban is Pakson játszom, az viszont biztos, hogy Magyarországon – szögezte le a játékos.

A tudósításból kiderül, volt azért Iránban olyasmi, ami tetszett Simonnak: – Érdekes hely, a benzint szinte ingyen adják, háromezer forintért tele lehet tankolni egy hatvanliteres tankot – ötven forint literjéért nem olyan sok – mesélte.