Koncertturné állomása lesz Paks is

Makovecz-templom-1
Fotó: Paksi Hírnök archív

Makovecz Imre által tervezett templomokban, közösségi épületekben adja elő a Pál apostol levelei alapján született dalokat Gryllus Dániel, Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam egy jövő héten kezdődő turné keretében, írja az MTI. A körút február 5-én indul a paksi Szentlélek Templomban, másnap a kakasdi Faluházban, február 7-én a baki Göcsej Kapuja Általános Művelődési Központban adják elő a Pál apostolról szóló anyagot.

Sumonyi Zoltán Pál Apostol leveleiből 12 verset írt, a zenét Gryllus Dániel szerezte, az ezekből készült lemez 1991-ben jelent meg elsőként.

Majd újrahangszerelve Pál apostol – Utazás téren, időn és hangokon át címmel 2011 szeptemberében újabb kiadvány jelent meg: az apostol életét, korát, hátterét kultúra- és vallástörténeti szakértőkkel készült interjúk segítségével bemutató kötet CD-mellékletét Ferenczi György hangszerelte. A könyv és az új korong bemutatója 2011 októberében volt a Művészetek Palotája hangversenytermében, a szerzők és az előadók ekkor határozták el a mostani turnét, ál a kommünikében. A Pál apostol koncertturné tervezett állomásai: Sárospatak, Csenger, Kolozsvár, Csíkszereda, Vargyas, Makó, Százhalombatta, Bak, Paks, Kakasd, Siófok és Piliscsaba. A februári első négy koncert a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jön létre.