Hírek röviden

Ötvenedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a cselgáncs Hungária Kupát, amelyen ezúttal a férfiak lépnek tatamira, és amely az áprilisi, budapesti Európa-bajnokság jegyében zajlik. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Antal olimpiai bajnok, a Magyar Judo Szövetség kommunikációs és média alelnöke hangsúlyozta: a londoni olimpia óta először láthatja a közönség itthon a válogatottat, és a maga részéről irigyli a mostani fiatalokat, amiért két és fél hónap múlva hazai rendezésű Eb-n mutathatják meg magukat, idézi az MTI. A magyarok minden súlycsoportban maximális létszámmal, azaz összesen 28 fővel képviseltetik magukat a Hungária Kupán, egyedül a legnehezebbeknél érdekelt paksi Bor Barna szerepvállalása kétséges, az ASE világbajnoki ezüstérmes dzsúdósa ugyanis betegség után lábadozik.

Szombaton 21.30-kor Kiscsillag koncert lesz a Café Bongóban. Jegyek elővételben már beszerezhetők 1500 forintért, a főprodukció előtt egy előzenekar is színpadra lép.

Hazai pályán játssza soron következő bajnoki mérkőzését az ASE férfi kosárlabdacsapata február 16-án. A 18 órakor kezdődő találkozón a Szeged gárdája lesz az ellenfél. További hír a klub háza tájáról, hogy a négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes Atomerőmű SE az Alba Fehérvár ellen játszik a Magyar Kupa elődöntőjében. A másik ágon a címvédő Szolnok a Péccsel csap össze. A helyszínről, valamint arról, hogy március utolsó hétvégéjének melyik két napján lesz a négyes döntő, a jövő héten dönt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.