Sportos hírek

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Világklasszis magyar sportolók csatlakoztak a 22 éves paksi motorversenyző kérésére a Semmelweis Egyetem I. számú Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának megsegítésére szolgáló jótékony akcióhoz. A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, a tavaly 2007 után az első magyar motorosként nemzetközi bajnoki címet nyerő Gyutai Adrián tavaly novembere óta, a Semmelweis Egyetem koraszülött intenzív osztályának működését segítő alapítvány hivatalos arca, segítségét ezúttal egy létfontosságú újraélesztő gép beszerzéséhez kérték, írja a P1Race.hu.. A fiatal sportoló a kezdeményezés élére állt, mellé pedig olyanok csatlakoztak, mint Erdei Zsolt, az Ungvári-testvérek, Hegedűs László triál-versenyző, a Tomracing Team, illetve a hazai vitorlásélet egyik legfontosabb cége, a Bavaria Magyarország.

Március 2-án megkezdődik a 2012/13-as Bács-Kiskun megyei férfi kézilabda-bajnokság tavaszi szezonja a Paksi Kézilabda SE (PKSE) csapatainak részvételével. A PKSE a felsőházi rájátszás szempontjából fontos mérkőzésen a Dávod SC-t fogadja a nyitófordulóban. A március 2-i találkozó az ESZI sportcsarnokban lesz 18 órakor, az ingyenesen látogatható eseményre várnak minden kézilabda rajongót szurkolni.

Az MVM Paks együttese 3:0-ra verte az NB II-es Kozármislenyt a szombat délután rendezett felkészülési mérkőzésen. A 26. percben Lázok beadását a rövid saroknál érkező Eppel a kapuban értékesítette. A második játékrész elején Lázok végzett el szögletet, amely egy kozármislenyi játékosról a hálóba pattant. A 69. percben Tököli játszott össze az új játékosként bemutatkozó Juhásszal, aki sikeresen a bal alsóba talált.

Az ASE férfi kosárlabdacsapata 22 ponttal nyerte meg az utolsó tízpercet a Pécs otthonában a bajnokság 21. fordulójában. A piros-kékek 52:46-os hátrányban voltak az utolsó negyed előtt, azt az etapot viszont 22 ponttal, 34:12-re nyerte meg, így végül kiütéssel győzött idegenben. A Pécs legyőzésével tovább harcol az első helyért a Paks.