Mondjuk a magunkét – Kiszolgálás

Két üzletben is érdekes élménnyel gazdagodtam a minap. Az egyik egy nagyvárosi multi, a másik egy helyi bolt volt. Egyik helyen futóbiciklit kerestem a kislányomnak.
– Van fából és fémből is – vezetett a megfelelő polchoz az eladó, aki először megpróbálta elmagyarázni, hogy mindkettőnek forgatható a kormánya. Mivel a fából készültnek mégsem volt az, így az acél variáció mellett döntöttünk. Illetve döntöttünk volna, mert a fémbringák dobozban voltak, és abban is maradtak.
– Sajnos nem lehet kibontani – magyarázta az eladó. Megköszöntük a segítséget és nem itt vásároltuk meg a kerékpárt. Pár nappal később testvérfellépőt néztünk a második helyen. Az interneten ugyan előtte utánanéztünk, de szerettünk volna megbizonyosodni róla, hogy felcsatolható-e a babakocsinkra.
– Nem probléma, van itt ugyanilyen váz, rászereljük – bólintott az eladó, feltépte a celofánborítást, kiborította a doboz tartalmát és és öt-hat perc legózás után megbizonyosodhattunk róla: a testvérfellépő kompatibilis a járművünkkel.

Meglepő módon ez a második eset történt a nagyvárosi multinál, és az első a helyi történet.