Utcán a friss Paksi Hírnök

Címzetes egyetemi docens címet adományozott a Pécsi Tudományegyetem Kováts Balázsnak, nemsokára kerítésre könyöklő figurák néznek ki Feil József udvarából a Hősök terére – minderről a Paksi Hírnök legújabb számában olvashat.

Magyarországon kevés olyan élhető város van, mint Paks, vallja Leber Ferenc, a hetes választókörzet képviselője, aki alpolgármesterként is segíti az önkormányzat munkáját. A képviselő a körzetben elért eredményekről és a jövő terveiről is beszámolt a Paksi Hírnök Félidőben című rovatában.

Az óvodaválasztásban kíván segítséget nyújtani a város lapja abban a kétoldalas összefoglalóban, amelyikben bemutatkoznak a város gyerekintézményei. A Paksi Hírnök emellett szó esik egy sokszor mély hallgatás övezte ügyről, az örökbefogadásról is.

A Blikk szavazásán egy ESZI-s lány lett az Év reménysége. Kuti Lívia fiatal szoftverfejlesztőként kapta meg a nem mindennapi kitüntetést. Egy másik fiatalról, Papp Márkról is ír a városi lap: a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány egykori díjazottja jelenleg Amerikában kosarazik, de, mint az újságból kiderül, nem csak a sportban nyújt kiemelkedőt.

Nemrégiben 14 évnyi hallgatás után egy koncert erejéig összeállt a Houdinis. Az egykori legendás paksi zenekar tagjai a fellépés után a Paksi Hírnökben beszéltek a múltról és a tervekről.