Éremeső: sportos rövidhírek

Az ifjúsági Európa-kupa viadalon 48 kilogrammban Pupp Réka a döntőig mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte, majd a fináléban intéssel bizonyult jobbnak a belga Libeernél, így aranyérmet szerzett. A junior és ifjúsági Eb-bronzérmes dzsúdós pályafutása során harmadszor nyert ifjúsági Európa-kupát.

Remekül szerepeltek a paksi ökölvívók az Énekes István emlékversenyen Budapesten, írja a fortunaradio.hu. A verseny az Ifjúsági korcsoportban válogató is volt az augusztusban rendezendő ifi Eb-re. Ötvennyolc klub 118 versenyzője küzdött az elsőségért: 49 kg-ban Horváth Patrik első, 81 kg-ban Benkő Norbert harmadik lett.

Az ifjú dzsúdóreménység, Pásztor Barbara +63 kilogrammban diákolimpia bajnok serdülő korosztályban. Az érmek legfényesebbikét március 2-án akasztották a nyakába Budapesten.

A Paksi Kézilabda SE (PKSE) utánpótláscsapata először játszik hazai pályán március 16-án 16 órakor a 2012/13-as Bács-Kiskun megyei férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának tavaszi szezonjában. Ellenfele a bajnokság legerősebb csapata, a bajnokaspiráns Kecel KC lesz. A PKSE első csapata 18 órakor pedig Bácsbokodon a PVSE Bácsalmás vendégeként lép pályára.