Hosszú az út Miamiig

Forrás: ase.hu
Forrás: ase.hu

A magyar válogatottból a legnépesebb klubként tizenegy főt indított az ASE az idei első ifi Európa Kupa dzsúdóviadalon, ami válogatóverseny a tallini Eb-re és a miami vb-re. Rendkívül népes mezőny, 29 ország 582 versenyzője érkezett Horvátországba, hogy döntsön az érmek sorsáról, ezekből kettő paksiak nyakába került, írja a klub honlapja.

Az idén súlycsoportot váltó, immár a -48 kilogrammosok közt induló EB bronzérmes Pupp Réka új súlycsoportjában is megismételte tavalyi zágrábi diadalát. Magabiztos versenyzéssel ipponnal győzte le olasz, horvát és szerb ellenfeleit az elődöntőig. A döntőbe jutásért a tavalyi európai ranglista vezető szerb Mitrasinovic sem tudta útját állni, két yukós vezetés után Réka ipponnal vetett véget a mérkőzésnek. A döntőben parázs csatában egy intés különbséggel verte a belga Libeer-t, és ezzel megszerezte pályafutása harmadik Európa Kupa aranyérmét.

-52 kilogrammban a tavaly ősz óta a paksi színeket erősítő, februárban magyar bajnoki címet szerzett Polgár Luca zágrábi bronzérmével bizonyította, hogy idén már vele is számolni kell a nemzetközi mezőnyben. A 35 induló között román, német és osztrák ellenfeleit legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol karfeszítéssel vereséget szenvedett az olasz Fiorától. A karfeszítés közben meg is sérült a könyöke, de vállalta a bronzmeccset a nagyon erős román Balasoiu ellen, akit végül egy válldobás yukoval sikerült legyőznie. Az Ek-sorozatban következik: március 22-én Antalya, március 30-án Kijev, április 20-án Teplice, május 18-án Bielsko Biala. További hír a klub háza tájáról, hogy a juniorok elhódították a Köztársaság Kupát.

Sportos hír még, hogy az U18-as korosztályos magyar válogatott Telkiben játszik felkészülési mérkőzést Macedónia ellen. Mészöly Géza kapitány behívott a keretbe egy fiatal paksi tehetséget, Hahn Jánost is, aki egyébként a Paksi FC-t erősíti.