Programok március 15-én

110308marcius15iconNemzeti ünnepünk 165. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat. Március 15-én 10 órakor a rossz időre tekintettel a Csengeyben kezdődik a megemlékezés, majd innen külön buszok indulnak a koszorúzásra. Ünnepi beszédet mond Hajdú János polgármester, valamint műsort adnak az Energetikai Szakközépiskola diákjai, közreműködik a Tűzvirág Táncegyüttes. Az ünnepi megemlékezés délután szintén a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódik 17 órakor. Köszöntőt mond Leber Ferenc alpolgármester, majd a Tisztes Polgár kitüntető cím átadása következik. Zárásként 17 óra 30 perctől a Vak Bottyán Gimnázium tanulói tartanak előadást Ó, hóvirágos régi Március címmel.

Március 14-én 18 órakor a dunakömlődi faluházban tartanak megemlékezést, ünnepi beszédet mond Tell Edit alpolgármester. Az emlékműsoron Dicsőséges március címmel előadást tartanak az Ifjúsági Klub tagjai. Ugyanezen a napon a magyar sajtó napja alkalmából 12 órától az önkormányzat és az atomerőmű közös ünnepségén adják át az Urántoll díjat az Erzsébet Nagy Szállodában.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Paksi Alapszervezete is ünnepséget tart március 14-én 18 órakor az 1848-49 évi magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére a Szent István téren, a Jámbor Pál szobornál. Beszédet mond Horváth Zoltán elnök.

A Napsugár óvoda tagóvodái együtt tartják a március 15-i ünnepségüket március 14-én a múzeumkertben. A Benedek Elek óvoda Ifjúság úti és Kishegyi úti tagóvodájában reggel 8-kor kezdődik a megemlékezés. A Hétszínvirág óvodába járók kiránduláson vehetnek részt, március 12-én megnézik a dunaföldvári várat.