Hírek röviden

Március 31-ig nyújthatják be a súlyosan mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyek a gépkocsi szerzési és átalakítási támogatás iránti kérelmüket 2013-ban. A nyomtatványokat a Tolna megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalában (7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13.), illetve a Kormányablakban (7100 Szekszárd, Garay tér 4. ) lehet leadni. A jogosultságokról a Tolna Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 2013. június 15 -ig dönt.

Az ASE Szabadidősport, valamint Labdarúgó Utánpótlás Szakosztálya tavasszal ismét megrendezi a paksi öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokságát. A versenyre jelentkezni április 11-ig lehet a sportcsarnok titkárságán leadott és pontosan kitöltött nevezési lappal, valamint a részvételi díj befizetésével. A nevezés alsó korhatára 33 év, díja 15 ezer forint, a szükséges csapatlétszám 15 fő. A bajnokság tavaszi-őszi rendszerben zajlik nyári szünetet tartva az ASE sporttelep műfüves pályáin. A verseny első három díjazottja kupát, oklevelet és érmet kap. További részletek az ase.hu honlapon.

A Paksi Kézilabda SE (PKSE) utánpótláscsapata először játszott hazai pályán a 2012/13-as Bács-Kiskun megyei férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának tavaszi szezonjában március 16-án. Ellenfele a bajnokság legerősebb csapata, a bajnokaspiráns Kecel KC volt, 18:33-ra verte a paksi csapatot. A PKSE első csapata viszont 24:38-as nagyarányú győzelmet aratott Bácsbokodon a PVSE Bácsalmás vendégeként.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola március 23-án nyílt napot tart a leendő első osztályosok és szüleik számára.