Hírek röviden

A megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálata Pakson is tart ügyfélfogadásokat. Jogi
segítségnyújtás és áldozatsegítés kérhető a nép ügyvédjétől, aki a munkaügyi kirendeltség
épületében (Dózsa György út 62.) lesz elérhető április 2-án, 16-án és 30-án, majd május 14-én és 28-án, valamint június 11-én és 25-én 9-12 óráig.

Ezekben a napokban végzik a kéményseprő-ipari szolgáltatást – azaz a kémények ellenőrzését – Dunakömlődön. Gázfűtésnél évente egyszer, szilárd tüzelésnél pedig kétszer kell elvégezniük a felülvizsgálatot. Az égéstermék-elvezetőket most jobban szemügyre veszik, mert különböző szempontok szerint el kell végezniük az új kéménybesorolást. Ha az ingatlan-tulajdonosok nem engedik be a kéményseprőt, illetve a jelzett, életveszélyes hibát nem hozatják rendbe, azt jelezni kell a katasztrófavédelemnek.

Négy aranyat gyűjtöttek az ASE dzsúdósai március 23-án a Junior Országos Rangsorversenyen Budapesten. Kárpáti Gábor, Horváth Adrián, Ömböli Renátó és Pupp Réka is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, az ase sportolóinak további helyezéseiről a klub honlapján olvashatnak.

A magyar-orosz kapcsolatok fejlesztése terén végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje csillaggal kitüntetést adott át Szijjártó Péter Alekszejevics Zubkovnak, a Gazprom igazgatótanácsa elnökének. A kitüntetett azt hangsúlyozta, hogy az orosz-magyar kapcsolatok alapját várhatóan a jövőben is az energetika határozza meg. Jelezte: Oroszország készen áll arra, hogy részt vegyen a paksi atomerőmű modernizációjában. Mindeközben a Roszbalt orosz hírügynökség arról adott hírt, hogy a Bellona nevű nemzetközi környezetvédő egyesülés oroszországi képviselete kifogásolja, hogy várhatóan 2014-ben Oroszországba szállítják az atomerőműben 2003-ban történt üzemzavar során megsérült fűtőelemeket. További hír még, hogy az MVM Paks II. médiakampányának elkészítésére várja a jelentkezőket április 19-ig.