Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: www.facebook.com/Bruce Willis
Fotó: www.facebook.com/Bruce Willis

Bruce Willis és Edward Norton főszereplésével a Holdfény királyság című amerikai filmet vetítik vasárnap 19 órakor a Csengeyben. A New England partjainál fekvő szigeten 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál – és a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll.

Az MVM Paks következő, kétszázadik első osztályú mérkőzését a Siófok ellen játsza április 6-án 14 órai kezdettel. A jubileumi találkozóra a klub ingyenes szurkolói buszt indít a Fehérvári úti stadiontól 11 órakor. Jelentkezni a 75/510-618-as telefonszámon lehet péntek 12 óráig.

A Körmend elleni nagyarányú siker után április 6-án hazai pályán a Kaposvárral lép pályára az ASE. A találkozó 18 órakor kezdődik a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

Passiójátékot ad elő egy németkéri fiatalokból álló csoport április 7-én vasárnap a 10 órási nagymisén a Jézus szíve nagytemplomban.

Kesik Gabriella múzeumpedagógus és munkatársai mutatják be a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményét és tartanak foglalkozást a gyerekek számára a Paksi Képtárban április 5-én. Izgalmas történetek, eredeti műtárgyak a múzeum gyűjteményéből és históriás történeti kalandozások várják a diákokat és pedagógusokat 14 óra és 15.30 között. A Pákolitz István Városi Könyvtárban pedig pénteken 10 órakor várják a kismamákat és csöppségeiket foglalkozásra.

A paksi származású Szabó Kata tart orgonahangversenyt április 5-én 19 órakor az evangélikus templomban. A koncert belépődíja 1500 forint.

Pingpong, csocsó, társasjáték, zsíros kenyér és tea várja a kikapcsolódni vágyókat április 6-án 17 órától a Dunakömlődi Faluházban sportdélutánra, április 8-án pedig a nyugdíjasok számára szerveznek teadélutánt, ahol kötetlen beszélgetés, sakk, tea és sütemény várja őket.

Rendhagyó borversenyt szervez április 6-án 15 órakor a Paksi Sárgödörtéri Présháztulajdonosok Egyesülete a Fabro Pincészetben. A megméretés attól rendhagyó, hogy a szakavatott bírák mellett a borok készítői és kedvelői is véleményt formálhatnak a mintákról. Várnak minden érdeklődőt a nyitott programra.