Közútkezelő: Németkér nem, a paksi Fehérvári út szerepel az ütemezésben

Akik arrafelé járnak, tudják, hogy a Paks-Cece közötti út, főleg Gyapa és Németkér térségében meglehetősen rossz állapotú. A körzet önkormányzati képviselője, Spiesz József szerint tavaly rossz minőségű aszfaltot használt a javításhoz a közútkezelő cég. A kátyúk miatt szinte lehetetlen közlekedni, balesetveszélyes a gyapai fő utca. Annyi mély gödör van az úton, hogy lépésben, egy nyomvonalon lehet rajta autózni az egész szakaszon. A megoldás még várat magára, áll a TelePaks riportjában.

A téma kapcsán a Magyar Közút Nonfrofit Zrt. szóvivője, Pécsi Norbert Sándor elmondta: Gyapa belterületén, a hibás felületek marással és aszfaltozással történő helyreállítása várhatóan májusban készül el, de kátyúzást áprilisban is végeznek. Németkér térségében nagy felújítás nem várható, mert az ilyen munkákra fordítható uniós forrásokat már lekötötte a cég 2013 végéig, s abban a tervdokumentációban nem szerepel ez az útszakasz.
Kátyúzások, részleges felújítások azonban ott is lesznek. A teljes felújítás a 2014-2020-as ciklusban valósulhat meg. A főutak karbantartása Paks belterületén is a közútkezelő cég feladata. A szóvivő a Fehérvári út padkarendezéséről azt mondta, hogy az első félévre ütemezett munkáik között szerepel.

A kátyúzás már városunkban is megkezdődött, erre az önkormányzat költségvetésében biztosít keretet. 2013-ra a már tavaly megemeltnél is többet, bruttó kilencven millió forintot fordítanak.