Paksi épületgépész nyerte el a kamara Alkotói Díját

Simon Zoltán paksi épületgépész szakmérnök az elmúlt években kifejtett kiemelkedő alkotói tevékenységéért elnyerte a Tolna megyei Mérnöki Kamara Alkotói Díját. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. beruházási program-vezetője 1989-ben, felsőfokú tanulmányai befejeztével a a vállalat gépészeti főmérnökségén az 5-6 blokk előkészítésében honosítási tervek készítésével kezdte mérnöki pályafutását. A kezdetektől fontosnak tartotta ismeretei folyamatos fejlesztését a kapcsolódó területeken, így megszerezte a mérnök-tanári, a minőségügyi auditori, a szakközgazdász és az épületgépész szakmérnöki végzettséget is. Munkaadóját húsz éve képviseli szakmai konferenciákon. Az erőműben és a privát mérnöki tevékenységek végzése során megszerzett tapasztalatait és tudását átadva törekszik arra, hogy minél több képzett ifjú mérnök érkezzen a munka világába, ennek érdekében több mint húsz éve folyamatosan végez konzulensi feladatot is, áll a méltatásban.

1994 óta először szabad szellemiként, majd Bt. és később Kft. keretében végez tervezési, szakértési munkákat főállású munkája mellett. 1996-ban alapítótagja a Tolna megyei Mérnöki Kamarának, később alapítótagja lett az Épületgépészeti Tagozat Tolna megyei Szakcsoportjának, illetve a kezdetektől fogva annak elnökségi tagja is.

Az épületgépészeti szakmának a városban meghatározó alakja, eddigi munkássága során Paks szinte minden közintézményének beruházási munkálataiban részt vett. Nevéhez fűződik többek között a rendelőintézet épületgépészeti és külső közműves tervezése, az Erzsébet Nagy Szálloda, a Cseresznyési Erdei Iskola és a Deák ház komplett épületgépészeti, illetve külső közműves tervezése.