Felavatják az ürgemezei e-tanösvényt

Jelvénygyűjtő túrával avatják fel április 27-én a Duna-Dráva Nemzeti Park ürgemezei e-tanösvényét. A Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben fekvő Ürgemezőn március közepén a rendkívüli havazás miatt elmaradt avatót pótolják be, tájékoztatta lapunkat a nemzeti park kedden.

A Dél-Mezőföld Tájvédelmi Körzet területén, Paks határában elterülő Ürgemezőn adja át a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a legújabb e-tanösvényét. A nemzeti park igazgatóság működési területén ezzel együtt immár hét úgynevezett e-tanösvény járható végig. Az útvonal, amely bemutatja az Ürgemező természeti értékeit, a www.ddnp.hu címről – a túra napjától – letölthető vezetőfüzet segítségével járható be. Az útvonalvezető és információs anyagok, valamint a tanösvény mentén a fákra, vagy kövekre festett ürge emblémák és állomásjelző számok segítik az önálló bejárást.

A rövid avatóünnepséget követően jelvénygyűjtő túra indul a tanösvényen, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata tagjainak vezetésével. A tanösvény útvonalán haladva megismerkedhetünk a Paks környéki homokpuszta sajátos és változatos élővilágával.