Sportos hírek

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Elveszítette hazai bajnoki veretlenségét az ASE, miután az Alba Fehérvár 76:84-re legyőzte a piros-kékeket a férfi kosárlabda NB I. középszakaszának 9. fordulójában. Legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjében találkozott a két csapat, akkor az Alba nyert, így a paksiakban buzgott a bizonyítási vágy, ennek ellenére nem sikerült a bravúr. Schmidt Béla a mérkőzés után úgy nyilatkozott, a csapat sokat hibázott támadásban és védekezésben egyaránt, és ezúttal sem tudott mit kezdeni az Alba zónájával. A piros-kékek vereségük ellenére őrzik harmadik pozíciójukat és legközelebb ismét hazai parketten játszanak, az ellenfél a Lami-Véd Körmend csapata lesz. A mérkőzés április 20-án szombaton 18.30-kor kezdődik a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

Az Atomerőmű SE Bulldog Kyokushin Karate Szakcsoport sportolói az elmúlt hétvégén sikeresen szerepeltek a tatai Ren Mei Kupa elnevezésű viadalon. A meghívásos tornán mindannyian a dobogón végeztek. Farkas János gyermek 2. kategóriában bronzot, Varga Edvin serdülő kategóriában ezüstérmet szerzett, Stölczer Kristóf és Varga Szabolcs kitűnő versenyzéssel a dobogó tetejére állhatott.

Szombaton a Videoton otthonába utazik az MVM Paks, amely győzelemmel hangolt a találkozóra. A Diósgyőr után szintén nehéz ellenfél következik, de a cél továbbra is a három pont megszerzése.