Mit nézzünk a hétvégén?

Archív fotó egy múzeumi foglalkozásról. Forrás: Paksi Hírnök
Archív fotó egy múzeumi foglalkozásról. Forrás: Paksi Hírnök

Vár minden érdeklődőt a Városi Múzeum a Természetből otthonunkba – A gyékény, vessző és nád felhasználása egy paraszti udvarban című időszaki kiállításhoz kapcsolódó játszóházi foglalkozásra. Április 22-26-án a kukorica felhasználásával ismerkedhetnek és rafiából tányért, poharat és edényalátétet készíthetnek a diákok. A foglalkozáson való részvétel díja ötven forint, érdeklődni a 06-20-883-03-73-as telefonszámon lehet.

Jelvénygyűjtő túrával avatják fel április 27-én a Duna-Dráva Nemzeti Park ürgemezei e-tanösvényét. A Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben fekvő Ürgemezőn március közepén a rendkívüli havazás miatt elmaradt avatót pótolják be, indulás a faháztól 10 órakor. A négy kilométeres, háromórás kirándulás a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata tagjainak vezetésével zajlik. A tanösvény útvonalán haladva megismerkedhetnek a résztvevők a Paks környéki homokpuszta sajátos és változatos élővilágával.

A Paksi Kézilabda SE utánpótláscsapata vasárnap délután a Kiskunfélegyházát fogadja az ESZI-csarnokban, az első számú egylet pedig Dunavecsén a Dunaföldvár vendégeként lép pályára április 27-én 18 órakor.

A Pro Artis Wind Band és a Roger Schilling Fúvószenekar közös koncertet ad a tavaszi művészeti fesztivál keretében a Csengeyben. A nagyszabású eseményen mintegy hatvan zenész lesz egyszerre a színpadon. A koncert április 26-án 19 órakor kezdődik.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Közös nyílt napot tart hétvégén a Paksi Autó és Motorsport Egyesület (PAMSE) és az ESZI gokart szakköre. Szándékuk, hogy az érdeklődők betekintést kaphassanak a technikai sportok világába, megismerhessék eredményeiket és céljaikat és biztosítsák a versenyzők utánpótlását. Szombaton 11 órától az Atomcenter Üzletház mögötti parkolóban és a PAMSE motocross pályáján várják az érdeklődőket.

A Paksi Tavaszi Művészeti Fesztivál zárónapján, április 28-án a Családok a színpadon elnevezésű program keretében tehetséges fiatalok lépnek színpadra szüleikkel, testvéreikkel, nagyszülőkkel önálló műsorszámokban 17 órától a Csengeyben.

Apró: A Kezelés című amerikai filmet vetítik szombaton 19 órakor a Csengey mozitermében John Hawkes és Helen Hunt főszereplésével. Csütörtökön könyvtári játszóházzal és activty-vel várják a gyerekeket 16 órától a dunakömlődi faluházban. Szintén csütörtökön 17 órától Gyapán a közösségi házban lakossági fórum lesz.