Paks férfi dzsúdósai adhatják a legtöbb okot a bizakodásra

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Pénteken 11 órakor kezdődik a férfi 81 kilogrammos súlycsoportban versenyző dzsúdósok selejtezője a Papp László Sportarénában megrendezett Európa-bajnokságon, szombaton pedig ugyanebben az időpontban a +100 kilogrammosok lépnek tatamira. Előbbiben a szívósságának és kiváló erőnlétének köszönhetően rendkívül erős ellenfél Csoknyai László, utóbbiban a rutinos és akár aranyéremre is esélyes Bor Barna érdekelt. Ahogy a Nemzeti Sport Online fogalmaz, Cegléd mellett Paks férfi dzsúdósai adhatják a legtöbb okot a bizakodásra a hazai szurkolóknak.

Csoknyai, az ASE edzéskirálya a 27. helyen áll a világranglistán, legutóbb a februári Hungária-kupán nyert bronzérmet. Londoni olimpiai indulónk szívós, csupaszív versenyző, ha kell, a vérét adja a győzelemért. Hazai publikum előtt mindez fokozottan igaz. Az Atomerőmű SE versenyzője a 81 kilogrammos súlycsoportban már pénteken bizonyíthat.

A két paksi versenyző közül a Góliátként is emlegetett Bor Barna már azt is megtapasztalta, milyen hazai közönség előtt érmet szerezni világversenyen.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

– A 2004-es junior-világbajnokságon voltam második, ami ráadásul ugyanúgy a Papp László Budapest Sportarénában volt, mint ahol a mostani Európa-bajnokságot rendezik – idézte fel a kilenc évvel ezelőtti versenyt Bor Barna az nso.hu honlapnak. Az elmúlt három kontinensviadalon egyaránt ezüstérmes versenyző idén először lép a küzdőtérre, a szezonkezdő nemzetközi versenyeket ugyanis betegség miatt kihagyta, így élesben még a sokat bírált új szabályokat sem tesztelhette.

A piros-kékek büszkeségének egyik legnagyobb kihívója Teddy Riner, akinek Borral szemben 8:0-ás a mérlege. A szurkolók minden bizonnyal remélik, hogy az arany ezúttal a mi fiunk nyakába kerül: Bor a legutóbbi három Európa-bajnokságon eddig ezüstérmet szerzett, Rinert leszámítva már mindenkit legyőzött a súlycsoportjában.