Mintegy hetven elismerést adtak át május elsején

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

A vezetői értékítéletet tükrözik azok az elismerések, amelyeket május elsején, az atomerőmű társasági majálisán adtak át az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezetői. Ez az értékítélet általában a kollektíváéval is egyezik, fogalmazta meg Hamvas István. A vezérigazgató szavait alátámasztotta az a nagy üdvrivalgás, ami a legtöbb dolgozó jutalmazását követte. Hosszúra nyúlt ezúttal is a sor, körülbelül hetvenen gyarapítják a kitüntetettek sorát. Tízen a legrégebben alapított elismerést, az Atomerőmű Kiváló Karbantartója Díjat kapták meg, huszonegyen a nyolc esztendeje alapított az Atomerőmű Kiváló Üzemeltetője elismerést. Majdnem ötven azoknak a száma, akik a legfiatalabb, de az erőmű elismerési gyakorlatába jól illeszkedő Igazgatósági Nívódíjjal lettek gazdagabbak. Díjazták az üzemviteli, a műszaki, a karbantartási, a biztonsági, a gazdasági és a humán igazgatóság, illetve a vezérigazgatói titkárság legjobbjait. A kiemelkedő munkateljesítményt nyújtó dolgozóknak Hamvas István és az adott szakterületet vezető igazgatók gratuláltak.

Kijárt a taps a főzőverseny legjobbjainak is. Idén tizenöt kollektíva szállt harcba a vándorkupáért. Másodízben termett babér a fakanálforgatásban a minőségfelügyeleti osztály csapatának. Három éve is, most is vegyes pörköltet főztek. A főszakács, Tinnyei Sándor azt mondta, a titok az, hogy mindig kell valami új – ezúttal egy korábban nem használt kés – a főzésnél. Jó a kollektíva, évek óta együtt majálisoznak, árulta el hozzátéve, hogy tárcsás reggelivel indítottak, utána készültek a főzőversenyre. A győzelmet pezsgővel ünneplik, természetesen a kupából elfogyasztva – árulta el.

Az üzemeltetési igazgatóság külső technológiai osztályán is jó a kollektíva. Ez már az egyik Igazgatósági Nívódíjas, Orosz József Attila szavaiból derült k. Mint kiemelte, nagyon szeret ott dolgozni, érdekes, nap, mint nap új kihívásokat jelentő munkájuk van, hiszen sok rendszer tartozik hozzájuk, ami állandó felkészültséget igényel.  – Nagyon jó a légkör,az elismerést is nekik köszönhetem, jó kollektívában a teljesítmény is jobb, segítjük egymást – összegezte.

A közösség és az összetartás fontosságát Hamvas István vezérigazgató is kiemelte, mint mondta, öröm számára, hogy sok kollektívát lát együtt majálisozni. Az erőmű teljes kollektívája előtt álló feladatokat firtató kérdésre azt mondta, az első blokk karbantartási munkáit befejezték, a visszaindítás még hátra van és a további három blokk is. A kettes és hármas esetében az üzemidő hosszabbítással kapcsolatos beavatkozások is aktuálisak, sőt előbbinél az engedélykérelem is. A vezérigazgató kiemelte, hogy az üzleti tervet csak akkor tudják teljesíteni, ha a biztonsági kultúrán is tovább javítanak, ennek fontos része a tudatformálás, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a személyi hibákat megelőzzék.