Programajánló

Forrás: www.facebook.com/Kovács Ferenc
Forrás: www.facebook.com/Kovács Ferenc

Kovács Ferenc bonyhádi művész-tanár rajzaiból, festményeiből nyílik kiállítás a Csengey Dénes Kulturális Központban. A 77 éves, sokoldalú alkotó olaj-, akril-, akvarell- és pasztellképeinek többsége egyedi, szín- és hangulati harmóniára törekvő tájábrázolás. A tárlat képei között olyanok is szerepel, amelyek a hatvanas-hetvenes években a paksi művésztelepen készültek. A május 9-én 17 órakor kezdődő megnyitón közreműködik Ulbert Andrea, Agárdi Kovács Attila és Gyulai István zenés, alkalmi formációja. Szintén a házban hétfőn 18 órától a 150 éve született Gárdonyi Géza írásaiból válogat az irodalmi önképzőkörben Csizmarik Ágota.

Pécsen május 8-án az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem mutatja be Vincze Bálint fotókiállítását, amely az atomerőművet és természeti környezetét megörökítő fotókat tartalmaz. Az esemény házigazdája Professzor dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, a nyitóbeszédet Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója tartja a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában. Vincze Bálint a fotók készítésének körülményeiről elmodta, hogy a vadász-halász élményei, és tapasztalatai nagymértékben hozzájárultak a fényképek hitelességéhez, életszerűségéhez. Hogy a paksiak se csüggedjenek, tervezés alatt áll egy Bálint-show Pakson, ahol a látogatók között a szerző fotóalbumából többet is kisorsolnak, olvasható a cég közösségi oldalán.

Május 13-án 18 órai kezdettel a Csengey könyvtárának olvasótermében Wollner Pál ajánlja a filmbarátok figyelmébe a Victoria és Albert című angol-amerikai romantikus drámát.

Vár minden érdeklődőt a Városi Múzeum a Természetből otthonunkba – A gyékény, vessző és nád felhasználása egy paraszti udvarban című időszaki kiállításhoz kapcsolódó játszóházi foglalkozásra. Május 6. és 10. között a kukorica felhasználásával ismerkedhetnek és rafiából virágtartót készíthetnek a diákok. A foglalkozáson való részvétel díja ötven forint, érdeklődni a 06-20-883-03-73-as telefonszámon lehet.