A járási hivatalok vezetői tájékozódtak az erőműben

Úgy, ahogyan a TEIT és TETT települések polgármestereivel, a környező járások járási hivatal vezetőivel is szeretnének gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni, ezért hívta találkozóra az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a Tolna Megyei Kormányhivatal, valamint a környező járási hivatalok vezetőit. – Közvetlen környezetünk és az egész társadalom felé fontos a nyitottság – indokolta Hamvas István azt, hogy információs csatornát nyitottak a hivatalvezetők felé.

Fotó: Vida Tünde
Fotó: Vida Tünde

Mivel a járási hivatalok első emberei egyben a védelmi bizottságok vezetői, ez egy fontos terepe a közös gondolkodásnak. – Mi, ahogy eddig is, készek vagyunk az együttműködésre – emelte ki a vezérigazgató, aki azt is elmondta, hogy megragadva az alkalmat, tájékoztatást adtak az erőművel kapcsolatos aktualitásokról, így például az erőmű nemzetgazdasági szerepéről, valamint annak biztonsági mutatóiról.
A paksi járási hivatal vezetője Szántóné dr. Novák Eszter azt mondta, a helyi védelmi bizottság vezetőjeként fontos számára, hogy betekintést nyerhettek az atomerőmű hétköznapjaiba, illetve szót ejthettek a nukleáris balesetelhárítási tevékenységről is, hiszen a jövőben ez a közös munka szerves részét képezi.