Hírek röviden

Elsőízben rendeznek június 29-én a Sárgödör téren Kávé, Bor és Pálinka Fesztivált, közölte a Fortuna Rádió. A kiállítók között megtalálhatóak a tolnai borvidék borászatai és pálinkaházai, valamint kávékülönlegességek kóstolhatók majd a Fabro Pincészet kávéteraszán. Az érdeklődőket igényes színpadi programokkal is várják.

Július 1. és 7. között rendezik meg az idei XXI. Gastroblues Fesztivált. A 4 helyszínen 40 koncert jelszó jegyében az ESZI csarnokban koncerteket, a parkban szabadtéri koncertet, főző-, és labdarúgó versenyt, az Evangélikus Templomban templomi koncertet élvezhetnek a résztvevők. 2013 legismertebb sztárfellépője Al Di Meola gitárművész lesz.

Ülésezett a Tolna Megyei Védelmi Bizottság, jelenleg az árvízi védekezésre való felkészülés áll a fókuszban, adta hírül a fortunaradio.hu. A feladatok között szerepel az árvízzel veszélyeztetett települések védelmének megszervezése, a gemenci vadállomány mennyiségi és minőségi állapotának megőrzése, a veszélyeztetett települések polgármestereinek felkészítése és az árvízvédelmi teendők meghatározása, a rendőrség és a vízi rendőrség, közútkezelő társaság felkészítése, feladataik meghatározása.