Sportos hírek

A magyar versenyzők fantasztikus eredménnyel tértek haza a portugáliai Vila Verdében rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságról. A kajakosoknál az egyesben aranyérmes Bara Alexandra Kiszli Vandával felállhatott a dobogó legalsó fokára, Török Márk Aurél és Koleszár Zoltán C2-ben 17,2 kilométeren pedig második lett. Szegeden, az ifjúsági és U23-as válogatón pedig Somorácz Tamás és Csóka Gergő lett az első K2 200 méteren.

Szabó János volt az MVM Paks legjobb labdarúgója a 2012/13-as bajnokságban – legalábbis a hazai sportnapilap szakíróinak osztályzatai alapján ő végzett a legelőkelőbb helyen a teljesítménylistán a paksiak közül, írja a teol.hu. Az összes NB I-es futballistát sorba szedve a százhatvanas lista harmincadik helyén zárt, míg a baloldali védők összevetésében csak Völgyi Dániel, a bajnok Győri ETO játékosa tudott nála jobb átlagot produkálni.

Más szempontok szerint Fiola Attila végzett a legelőkelőbb helyen, de egy kevésbé kedvező listán. A HLSZ mérlegre tette a játékosokat a sárga és piros lapok szempontjából. Azt a 16 labdarúgót rangsorolták fegyelmezetlenségük mértéke szerint, akik legalább 11 büntetőpontot gyűjtöttek az élvonal előző idényében, adt ahírül a rangado.hu. A büntetőpontok száma alapján a paksi Fiola Attila végzett az első helyen.