Táborsoroló – 1. rész

A kép csak illusztráció. - Fotó: Paksi hírnök archív
A kép csak illusztráció. – Fotó: Paksi hírnök archív

Lassan véget ér a 2012/13-as tanév, így nem is olyan lassan el kell gondolkodni azon, milyen táborokba menjenek a gyerekek a szünidő alatt. Pakson az időpontokat, illetve az egyes táborok témáját illetően is bőséges a kínálat, amelyből háromrészes sorozatunkban adunk ízelítőt.

A Csengey Dénes Kulturális Központ több témában készült a nyári hónapokra. A sort júniusban nyitják a Barangolók szünidei táborával, ahova 7-12 éves gyermekeket várnak. Bebarangolják a várost és környékét, de a programkínálatban strandolás és sok mókázás is szerepel. Júliusban két tábor lesz a központ szervezésében. Az egyik az Erdei manók nyári tábora, ahova 6-12 éves gyermekek jelentkezhetnek. Az ajánló szerint játékok, vetélkedők, kézműves foglalkozások, strandolás, rengeteg móka és kacagás várja a srácokat a cseresznyési meseerdőben. A másik ajánlat a Plasztikai és szobrásztábor, amelynek öt napja alatt megismerhetnek különböző technikákat, domborműveket, szobrokat készíthetnek a táborozók. A Dunakömlődi Faluház könyvtára lesz a bázisa a Kótyomfitty szünidei tábornak, amely 7-12 éveseknek szól, rengeteg játékkal, kézműves foglalkozással, kirándulással augusztusban. A kulturális központ táboraira 13-18 ezer forint a részvételi díj, és mindegyikhez testvérkedvezmény kapcsolódik. A Barangoló és a Szobrásztáborra június 17-ig, az Erdei manók táborára június 20-ig, a dunakömlődi táborra pedig július 15-ig lehet jelentkezni.

Huszadik alkalommal rendezik meg idén a felújított Cseresznyéskert Erdei Iskolában a határon túli magyar középiskolások nyári táborát. Az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, és vajdasági fiatalok mellett paksi középiskolások jelentkezését is várják a 75/830-353-as számon. A kerek évfordulós táborban ez alkalommal Gárdonyi Gézára, Karinthy Frigyesre, Weöres Sándorra, Páskándi Gézára és Csengey Dénesre emlékeznek. A ház a siófok-sóstói táborba is fogadja családok, baráti közösségek, szervezett csoportok jelentkezését kedvezményes balatoni nyaralásra. Érdeklődni és jelentkezni a központ gazdasági irodájában lehet a 75/830-359-es telefonszámon vagy a kht.gazd@paksivmk.hu e-mail címen. További részletek a táborokról a www.paksivmk.hu oldalon.