Táborsoroló – 3. rész

A kép csak illusztráció. - Fotó: Paksi Hírnök archív
A kép csak illusztráció. – Fotó: Paksi Hírnök archív

Sok család gondja, mi legyen a gyerekkel nyáron? Magyarországon tízhetes a nyári vakáció, tehát a családoknak két és fél hónapra kell megoldaniuk a gyerekek felügyeletét. Pakson az időpontokat, illetve az egyes táborok témáját illetően is bőséges a kínálat, ezekből adunk ízelítőt sorozatunk harmadik, egyben záró részében.

A Városi Múzeumban is gondoltak a szünidőre: évek óta megrendezik történelmi életmódtáborukat, amely idén is három hetet ölel fel, akár mindegyikre is jelentkezhetnek az iskolások. Az első turnust július 29-től fogadják, a második augusztus 5-én, a záró pedig augusztus 12-én kezdődik. Ezen a nyáron a kézműves foglalkozások és kirándulások segítségével az ókori és középkori emberek mindennapi életét ismerhetik meg, az első hét témája Egyiptom, majd Róma következik, végül a reneszánsz áll a fókuszban. A részvételi díj 14.000 forint/hét. A tábori kínálatról bővebben olvashatnak a www.varosimuzeum.hu oldalon, ahonnan a jelentkezési lap is letölthető.

A sportos programokat kedvelők is találhatnak kedvükre való tábort, hiszen évről évre az Atomerőmű Sportegyesület, illetve a Paksi Sportegyesület is gondol a szünidőre, így érdemes érdeklődni náluk, ellátogatni honlapjukra: www.ase.hu, www.paksise.hu. Az idei kínálatból az ASE Szabadidő Szakosztályának ajánlata már megjelent. Nyári napközis tábort szerveznek 8-12 éves gyerekeknek július 22-26. és augusztus 12-16. között, természetesen rengeteg sportprogrammal, de a kínálatban kézműves foglalkozás és strandolás is helyet kapott. A részvételi díj egy turnusra 11.000 forint, a jelentkezés határideje június 14. A paksi önkormányzat idén is kiad a nyári tábori kínálatot összefoglaló tájékoztató füzetet, amelynek megjelenése napokon belül várható.

Hatvani Szabolcs idén is Váralján rendezi meg Kreatív táborát június 24-július 3. és augusztus 5-14. között. A szervező felejthetetlen élményeket ígér a résztvevőknek a parkerdei táborban megrendezett egyhetes turnusok résztvevőinek. Jelentkezés a 20/998-1111-es telefonszámon vagy az info@kreativtabor.hu e-mail címen lehet. A Süni gyermekkuckó napközis táborokkal készül a nyárra, a lovas, gitár-, pancsolótáborra és a Hercegnők és lovagok, illetve a Nyári ovi, nyári bölcsi névre keresztelt turnusokra Cseke Kláránál, a 20/509-2884-es számon lehet jelentkezni.

Még lehet jelentkezni az Együtt a parlagfű ellen Alapítvány Gesztenyés utcai székhelyén szervezett Akarat táborba is, amelynek keretében Bikalra is ellátogatnak a résztvevők. További részletek a 75/510-413-as számon.