Hírek röviden

Fotó: katasztrófavédelem.hu
Fotó: katasztrófavédelem.hu

A márciusi rendkívüli téli időjárás miatt kialakult helyzetet elemezve a katasztrófavédelem a minap hasonló veszélyhelyzetet szimulálva szervezett gyakorlatot annak érdekében, hogy felkészüljön a rendkívüli helyzetekre. A gyakorlat szerint egy utasokat szállító busz egy veszélyes árut szállító kamionnal ütközött, amely egy személygépkocsit temet maga alá. A tömeges ütközés szimulációjában a bajba jutott súlyos sérültek mentése volt a feladat.

Hamarosan elkészül az atomerőművi blokkok bontási tervének legfrissebb változata – írja a Világgazdaság csütörtöki számában. Kereki Ferenc, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója az újságnak elmondta, hogy a leállítási és bontási terv legújabb változata 2013-ban készül el. A lap szerint a paksi atomerőmű blokkjainak bontása 2032 és 2037 között várható az egységek 20 éves üzemidő-hosszabbításának figyelembe vételével. A majdani költségek forrása a Központi Nukleáris Pénzügyi Alapban gyűlik.

Megkapták a Járási Kormányhivataltól az új lakcímkártyákat azok a paksiak, akik lakóhelyét az utcanév-változás miatt át kellett keresztelni. Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző A Fortuna Rádiónknak elmondta: az önkormányzat az új utcanévtáblákat hamarosan kihelyezi, de egy évig még láthatóak lesznek áthúzva a régi táblák is.