Nem tervezik a távhő árának emelését

Fotó: TelePaks felvétel
Fotó: TelePaks felvétel

Szerdán rendkívüli testületi ülésen tárgyaltak a paksi képviselők néhány olyan kérdésről, amelyek nem tűrtek halasztást. A Duna-Sió menti Vízitársulatból történő kiválás szándékát például július 31-ig kell jelezni a társulat felé. Erre azért kerül sor, mert az érintett földtulajdonosok jelezték: nincsenek megfelelő módon tisztítva a vízelvezető árkok, tájékoztatott Wessely Gábor önkormányzati sajtóreferens. A grémium döntése értelmében a jövőben egy új társulat jönne létre, Paks gesztorságával.

Szó volt az ülésen a madocsai agglomeráció szennyvízelvezetésének és szennyvízkezelésnek félmilliárdos összköltségű beruházásáról is, amely egyebek mellett a közigazgatásilag Pakshoz tartozó Dunakömlődöt is érinti. A pályáztatás a második fordulóhoz érkezett, a paksi önkormányzat a hárommilliós önrész biztosításáról döntött.

Napirenden szerepelt a Magyar Energia Hivatal részére megküldendő, a távhőszolgáltatás hatósági árának megállapításához szükséges helyi javaslat is. Eszerint Pakson nem tervezik a távhő árának emelését az idén.