Vezeti a magyar bajnokságot

Gyutai Adrián fotó

Korábban a 125-ös géposztályban motorozott, idén már egy Honda nyergében, a 600 köbcentisek között a Tomracing Motorsport Team színeiben versenyez Gyutai Adrián. A Paksi Autó és Motorsport Egyesület fiatal sportolója merész álmokat szövögetve indult el a megmérettetéseken. Az Alpok-Adria bajnokságban öt futam után összetettben a harmadik helyen áll, legjobb eredménye egy második helyezés volt a csehországi Mostban. Bár Adrián úgy véli, rengeteg tanulnivalója van és a legfontosabb feladata, hogy fejlődjön, mégis reméli, hogy év végéig javít a pozícióján és kijut az októberi Eb-re. Erre Rijekában és a Slovakiaringen lesz lehetősége.

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

A paksi motoros ugyanakkor vezet a magyar bajnokságban: ahol célba ért, ott dobogóra is állhatott, az elmúlt hetekben pedig a Pannoniaringen mindkét nap pole pozícióból indulva szombaton 19 ezreddel lemaradva Magda Attilától másodikként, vasárnap pedig elsőként haladt át a célvonalon. megszereznem a futamgyőzelmet. Adrián a magyar bajnokság mellett a nemzetközi IMRC Nyílt Gyorsasági Motoros Bajnokság pontversenyét is vezeti. (Ez egy szlovák, cseh, magyar és lengyel versenyzők számára kiírt sorozat.) Utóbbiból még két futam van vissza, és a fiatal tehetség reméli, hogy sikerül megtartania ezt a pozíciót. Nagy eredmény lenne, hiszen kemény a bajnokság, minden futamon csaknem 40 induló van.

Gyutai Adrián jelenleg egy 2009-es motorral versenyez, amiről azt mondja versenyképes, és bár a beállításokon lehetne fejleszteni, ehhez sok tesztelésre lenne szükség, amire azonban nincs lehetősége. A motorversenyző hozzátette, a legfontosabb fejlesztést mégis önmagán, vezetési stílusán kell véghezvinnie, neki kell e legtöbbet fejlődnie ahhoz, hogy gyorsabb lehessen.