Hírek röviden

Az augusztus 19-20-i rendezvényhelyszín környékén, a Duna-parton szúnyoggyérítést végeznek a DC Dunakom Kft. emberei, hogy háborítatlan lehessen az ünneplés. A földi szúnyogirtást augusztus 18-án napnyugtát követően tartják.

Az oktatási intézményekben már készülnek a tanévkezdésre, a Bezerédj iskolában már át lehet venni a tankönyveket. Fontos, hogy a befizetést igazoló csekk feladóvevényét vigyék magukkal, mert csak ennek ellenében vehetők át a tananyagok.

Megkezdődött a parlagfűszezon. A száraz időjárás miatt a gyomnövény lassabban fejlődik a szokásosnál, ami azt is jelenti, hogy sokkal alacsonyabb szinten virágzik. Így a kisebb növedékek is képesek virágot hozni, ezért sűrűbben és alaposabban kell lekaszálni a gyomnövényt.

Három év hat hónap letöltendőt kapott – nem jogerősen – az az Újpest-szurkoló, aki július 27-én a lila-fehérek Paks elleni NB I-es találkozója után csatornafedelet dobott a rendőrök felé.

A Szegedi Ifjúsági Napokra érkezik a paksi atomerőmű interaktív kiállítása. A kamionba látogatók megismerhetik a nukleáris létesítmény működését és a bővítéssel kapcsoaltos terveket is.

Szabó János, az MVM-Paks 24 éves bal oldali védője szívesen kipróbálná magát külföldön, amire esélye is van, hiszen külföldről is puhatolóznak iránta, de elmondása szerint komoly megkeresés még nem érkezett.