Délután háromtól szoríthatunk Csoknyaiért

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Egyik magyar versenyzőnek sem sikerült eljutnia a délutáni programig a riói dzsúdóvb harmadik napján. A negyedik versenynapon, csütörtökön – magyar idő szerint 15 órától – két hazai versenyzőért, köztük egy paksiért is szoríthatunk: a 81 kilogrammosoknál mindkét indulónk erőnyerő, a kétszeres U23-as Eb-ezüstérmes Krizsán Szabolcs a világranglistán huszonegyedik amerikai Stevens ellen kezd, míg a londoni olimpikon, Csoknyai László az argentin Duartéval vívja első meccsét.

– Kemény hónapok vannak mögöttem – mondta az ASE sportolója, Csoknyai László a judoinfo.hu oldalnak. – Ugyanazt az emberpróbáló programot csináltam végig, mint Barna. A budapesti Európa-bajnokság után hosszú és fáradtságos felkészülésbe kezdtünk, három hétig alapoztam Bulgáriában, részt vettem az Universiadén és az Atom-kupát követő edzőtáborozáson, majd Szocsiban készültünk, utána pedig Baján és Balatonbogláron is edzettünk. Remélem, most kijön a lépés. Nem szeretnék felesleges jóslatokba bocsátkozni, szeretnék minél több meccset nyerni. Nem tekintek nagyon előre, az első összecsapásomra nagyon koncentrálok. Ha az megvan, a következőkbe is szeretném beletenni a maximumot – nyilatkozta.

Csoknyainak nem lesz egyszerű dolga, ugyanis 81 kilóban indul az egyik legnépesebb mezőny, a brazil városban hetvenhárman lépnek szőnyegre ebben a kategóriában. – Jó a brazil srác, Nacif Elias, a koreai olimpiai bajnok, Kim Dzse Bum, de kiválóak az oroszok és a koreaiak, a franciák is erős fiúkat küldenek csatába. Mondhatnék harminc-harmincöt nevet, akik közül bárki odaérhet. Nehéz verseny lesz – zárta az esélylatolgatást a paksi cselgáncsozó. Sajnos Bor Barna térdműtéte miatt nem lehet Rióban, de már regenerálódik a beavatkozás után.