Milliárdot érő számok

Hetek óta egyre nagyobb figyelemmel kísérik a lottójátékosok az 5-ös számhúzását. Minden idők egyik legnagyobb nyereménye, több mint 2,5 milliárd forint kecsegteti a játékosokat egy jobb élet reményével. Valószínűleg sokan eljátszottak már a gondolattal, vajon mit kezdenének ennyi pénzzel és hogyan tartanák titokban, ha rájuk szakadna a szerencse. Az ötöslottó bevezetésekor még nem foglalkoztak a nyertesek védelmével. Jó reklám volt a játék számára, amikor az első lottónyertes, özvegy Ring Sándorné, egy névvel és arccal rendelkező családanya a kamerák kereszttüzében átvette 855 ezer forintos nyereményét. De egészen a 90-es évek elejéig rá lehetett írna a lottószelvény hátuljára a fogadó nevét és címét. Egy jó ideje azonban már névtelenül játszhatunk, és a nyertes választhat, hogy felfedi-e kilétét a nyilvánosság előtt, vagy anonim marad. Szinte mindig ez utóbbit választják a magyar nyertesek.

Talán sokan emlékeznek még, hogy ennek ellenére 2002-ben mégis kitudódott, hogy a hatoslottón a paksi kosárcsapat tagjai és kollégáik nyerték az akkori rekordnak számító több, mint 500 millió forintot. A pletykák szerint a nagy örömet néhányan nem tudták magukban tartani, és még a sorsolás napján elmesélték ismerőseiknek. Így aztán nem lehetett véletlen, hogy még a Szerencsejáték Rt. munkatársai is a híradásokból értesültek először a nyertesekről. Ma már tudjuk, hogy a hírek valósnak bizonyultak, hiszen a televízió is közvetítette azt a mérkőzést, amelynek alkalmával a csapat tagjai átvették a jelképes csekket az átutalásról.

A paksiak köréből azonban nem csupán lottónyertesek kerültek ki az elmúlt években. Az M1 Maradj talpon című közkedvelt vetélkedőjében például tavaly szerepelt sikeresen Zomborka Zoltán, akit egyebek mellett a Fortuna Rádióból is sokan ismerhetnek. A kvízműsorból bruttó egymillió forinttal távozott a szerencsés játékos. Nem sokkal később a Szerencsejáték Zrt. Milliomost keresünk stábja Paks utcáin is szerencsés portyát zárt, ugyanis egy helyi fiatal pár egymillió forinttal lett gazdagabb annak köszönhetően, hogy a véletlenszerű találkozás pillanatában volt náluk egy többmezős, érvényes ötöslottó szelvény.

Biztos recept nincs a sikerre, a nyerő számkombinációra, de a paksiak közül sokan tippeltek már helyesen. Mindenesetre tény, hogy az első öttalálatos lottószelvényt feladó Ring Sándorné családi számokkal játszott. Több évtizeddel később, a közel hárommilliárdot érő egyik telitalálatot pedig a család telefonszáma adta.