Az MVM Csoport támogatja a kiemelkedő teljesítményeket

Fotó: mvm.hu
Fotó: mvm.hu

A 2013-2014-as idénytől az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. is a veszprémi kézilabdaklub névadó szponzora, az ősztől MKB-MVM Veszprém néven szerepel a sportág legeredményesebb magyar férfi csapata. ​Az MVM Csoport kereskedőtársasága, az MVM Partner ZRt. már évek óta hozzájárul a csapat nemzetközi szinten is meghatározó eredményeihez, ezért idén az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. több éves, névadó szponzori szerződést kötött a sportegyesülettel. A szponzorációs megállapodás részeként nem csupán a csapat – 2015-től potenciálisan önálló – névadója, hanem az MVM Aréna sportlétesítményé is – adta hírül az MVM Társaság weboldalán.

Mint írják, felelős vállalatként az MVM évek óta a sportélet, a sikeres verseny-, és a nemzeti, illetve nemzetközi jelentőségű események kiemelt szponzora, hogy növelje a társadalom sport és egészségtudatos életmód iránti elkötelezettségét. A beszámolóban olvasható, hogy a társaságcsoport névadó szponzora az MVM-Paks futballcsapatának is. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. sportegyesülete, az Atomerőmű SE eredményes szerepléséhez mindennemű támogatást megad, a négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes kosárlabdacsapat mellett a cselgáncsozók sikerei emelkednek ki. Az MVM Partner ZRt. a Magyar Jégkorong Szövetség mellett a nagy népszerűségnek örvendő Tennis Classics eseményt is szponzorálja.

– Minden sikeres, eredményes vállalat, így az integrált nemzeti energetikai társaságcsoport erkölcsi kötelessége, hogy támogassa az össztársadalmi célok megvalósítását, a kiemelkedő teljesítményeket úgy a kultúrában, az oktatásban vagy a műszaki területen, mint a sikeres versenysportban – mondta Felkai György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy az MVM Zrt. középtávú stratégiai célja, hogy regionálisan is meghatározó szereplővé váljon az energetikában. Ezt jól támogatja, ha olyan sportolókat, eseményeket és csapatokat szponzorál, amelyek szereplése jelentős ismertséget és elismertséget eredményezhet.