Programajánló

atmeneti_szallas-1Csaknem hibátlan megvalósítás, roppant erős hangulat, profi operatőri munka, remekül sikerült zene, kitűnő játék és sztori – így jellemezte a Filmtekercs Online Mozimagazin a paksi szerzőpáros, Kövi Gergő és Babai István Átmeneti szállás című filmjét, amit a BuSho filmfesztivál idei információs vetítésein láthatnak a nézők. Kilencedik alkalommal várja a rövidfilmek rajongóit a Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 8-ig. A központi helyszín idén is a budapesti Vörösmarty mozi lesz, ahol a versenyprogram és az információs vetítések mellett kiállítások és workshopok várják az érdeklődőket. Bár az Átmeneti szállás idén nem került be a versenyprogramba, a fesztiválra ellátogatók az információs program magyar blokkjában láthatják.

Halász-Tisza Veronika ajánlja a mozikedvelők figyelmébe a Szeress, ha mersz című francia-belga romantikus filmet a filmklub következő, szeptember 9-én 18 órakor kezdődő programján a Csengeyben. A hamisítatlan francia hangulatú film két gyermek, majd ahogy az idő telik két szerelmes 24 éven át tartó kapcsolatát mutatja be egy kitalált játékon keresztül, amelynek szabályai ledöntenek minden tabut és megtagadnak minden konvenciót. A belépés díjtalan.

Rég nem látott színházi plakátok címmel nyílik kiállítás a Csengey Dénes Kulturális Központ panoráma kiállítójában szeptember 10-én. A nosztalgiatárlat október 13-ig megtekinthető.