Hírek röviden

A Városházi Galéria következő kiállítója Sey László festő, grafikus lesz. A paksi alkotó
tárlatát Hajdú János polgármester nyitja meg szeptember 11-én 13.30-kor. Közreműködik az Ulbert Andrea, Gyulai István, Agárdi-Kovács Attila alkotta zenei trió. Sey László képei
november 15-ig tekinthetők meg a városháza földszintjén.

Összeállt a szeptember 14-i Atomfutás útvonala. A résztvevők, főleg a hosszabb távokon indulók Paks több nevezetességét érintik. Érdekesség, hogy néhol épületeken keresztül vezet az útjuk. Átfuthatnak, illetve átgyalogolhatnak a Jézus Szíve templomon, az Erzsébet Nagy Szállodán és az Atomenergetikai Múzeumon is.

A Tini Tüsik Könnyűzenei Társulat idén is meghirdeti tehetségkutató felvételijét. A meghallgatásokra szeptember 14-én fél 10-kor kerül sor a Süni Gyermekkuckóban.

A Társadalmi Ellenőrző és Tájékoztató Társulás (TETT) Lakossági Ellenőrző csoportja csütörtökön Pakson járt, hogy a Partner Kft. telephelyén megismerkedjen azoknak a konténereknek a gyártásával, amelyekben a föld alá helyezik Bátaapátiban a hulladékot, írja a fortunaradio.hu.

Németkéri gyerekeket fogad az erdei iskola ismeretterjesztő foglalkozásokra, az első tanév szeptember 9-10-én kezdődik. A Németkérről érkező 3-4. osztályos tanulók a környező erdő növény-, és állatvilággal ismerkednek.