Hírek röviden

Pénteken élőben közvetíti a Duna Televízió 19 órától az MVM-Paks Kaposvár elleni mérkőzését.

Indul az új színházi évad. A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. kilencféle bérletet kínál kicsiknek és nagyoknak, színházi előadásokra és hangversenyekre. A régi bérletek megújítására szeptember 16. és 20. között lesz lehetőség. A megmaradt helyek értékesítése szeptember 23-án kezdik, szeptember 27-én fejezik be. Gyermekbérletek szeptember 30-tól október 4-ig válthatók. SZÉP-kártyát is elfogadnak.

A Paksi Sportegyesület Ökölvívó Szakosztálya szeptember 13-án és 14-én a Deák Ferenc Általános Iskola Liget utcai tornacsarnokában Nemzetközi Ökölvívó Paks Kupát rendez, adta hírül a fortunaradio.hu.

Hétvégén a Csodálatos pókember és a Hotel Transylvania nevű filmet vetítik a moziban pénteki és vasárnapi időpontban.

A Ferencváros paksi nevelésű középpályása, Böde Dániel a 41. percben remek gólt szerzett a Románia ellen vívott mérkőzésen. A játékos szerint a magyar válogatottnak van még esélye Hollandia ellen.

A természetjárók is csatlakozhatnak az Ürgemezőn vagy a város bármely más pontján az országos szervezésű Te szedd! akcióhoz szombaton, szeptember 14-én. Ha szúrja a szemét egy eldobott csikk vagy zsebkendő csak kapja fel és dobja a legközelebbi szemetesbe.

Makk Károly Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, érdemes és kiváló művész filmrendezői munkásságának szentel retrospektív programot szeptember 21-től november 3-ig a Paksi Képtár. Mellette, szintén szeptember 21-én mutatkozik be Pakson a két éve végzett Szinyova Gergő, az új nemzetközi trendekhez kapcsolódó ifjú titán.