Harmadszor is MVM Energia Futam

Fotó: mwm.hu
Fotó: mwm.hu

Kilenc kategóriában, több mint 50 alternatív hajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM Energia Futamon Budapesten, a Lánchíd pesti hídfőjénél. A kizárólag zöldáramot használó MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ezzel a különleges rendezvénnyel idén immáron harmadszorra hívta fel a figyelmet az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és felhasználás fontosságára.

„A fenntarthatóság három, egyformán fontos pillére a környezet védelme, a gazdaság fejlődésének támogatása és a társadalmi célok megvalósítása. Magyarország érdeke, hogy hosszú távon egyensúlyt teremtsen a három pillér között, éppen ezért az MVM erkölcsi kötelessége, hogy piaci súlyához mérten részt vállaljon az össztársadalmi ügyek támogatásában, így a lakosság környezettudatosságának növelésében is”, mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A rendezvény célja mellett több magyar híresség is kiállt. A nem mindennapi száguldást szoros küzdelemben Kovács Kokó István nyerte, megvédve bajnoki címét Kozmann György, Delov Jávor és Janicsák Veca előtt. Idén a szórakoztató ismeretterjesztés új eleme volt a paksi atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. közös kiállítása, a nyári fesztiválokon nagy népszerűségnek örvendő Jövőnk Energiája Interaktív Kamion.