Hírek röviden

Prózaíró pályázatot hirdet Történetek emberi kapcsolatokról címmel a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár. A pályázatra a családról, barátságról, szerelemről – és egyéb emberi kapcsolatokról szóló írásokat várnak Pakson és a kistérségében élő amatőr alkotóktól, korhatár nélkül. A pályaművek legfeljebb három gépelt oldal terjedelműek lehetnek, az ennél hosszabb írások nem vesznek részt a versenyben. Az írásokat lezárt borítékban, névvel és elérhetőséggel kell leadni a könyvtárban október 10-ig.

Serdült Benke Éva Erdélyi bárka című könyvének bemutatója lesz dedikálással október 3-án 17 órakor a városi könyvtárban. A szerzővel Gutai István nyugalmazott könyvtárigazgató beszélget.

Felújították az udvart, ivókutakat készítettek, térköveztek, lépcsőt, rámpát építettek,
elvégezték a tetőn és a teraszon is a szükséges javításokat. Megszépült a Hétszínvirág óvoda, várhatóan e hét végén át is adják. A nettó 23 milliós munkát az Ulbert Kft. végezte.

Tényleges életfogytiglant kapott a romonyai gyilkos, azaz kizárta a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét a Pécsi Ítélőtábla keddi jogerős határozatában. A férfit még 2011 augusztusában lőtte agyon barátnőjét és annak új szerelmét, egy paksi ügyvédet a baranyai Romonyán.

Kassai Viktor fújja a sípot az MVM Paks–Mezőkövesd találkozón pénteken 19 órától a Fehérvári úton. A mérkőzést a Duna Tv közvetíti.