Mit nézzünk a hétvégén?

liliomfiMakk Károly Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, érdemes és kiváló művész filmrendezői munkásságának szentel retrospektív programot szeptember 27-től november 3-ig a Paksi Képtár. Kezdés pénteken 18 órakor.

Szintén szeptember 27-én mutatkozik be a képtár emeletén a két éve végzett Szinyova Gergő, az új nemzetközi trendekhez kapcsolódó ifjú titán. A művész egyebek mellett airbrush technikával is dolgozik, ami bár közel áll az olyan utcaművészeti technikához, mint például a graffiti, jóval szofisztikáltabb, kifinomultabb az anyaghasználata.

A Szent Iván-éji Mámor keretében megrendezett Kávé-, bor- és pálinkafesztivál nagy sikerére való tekintettel ősszel is hangulatos programot szervez a Fabro Pincészet a város szívében található pincefaluba, a Sárgödör térre szeptember 28-án. A Puttonyos Fesztivál keretében a pincészet teraszán a legkülönfélébb tócsnikat kóstolhatják meg az odalátogatók, illetve a borászatoknál jobbnál jobb borokat kortyolhatnak mellé. A hagyományteremtő szándékkal megszervezett eseményen a jó hangulatról a paksi érdekeltségű BeatBack és Másképp Zenekar fog gondoskodni 18 órától.

A humoros színpadi műveké, komédiáké, stand up comedy-ké a színpad szeptember 28-án délután a Csengey Dénes Kulturális Központban. A humorra vágyó közönség közel tíz produkcióit élvezhet majd amatőr humoristák előadásában. Az esti gálán 18 órától Maksa Zoltán lép fel, erre ezer forint a belépő.

A Tolna megyei régióból, egyebek mellett Kalocsáról, Szekszárdról és Dunaszentgyörgyről 450 nagycsaládos vendéget vár nagyszabású programra a Nagycsaládosok Paksi Egyesülete szombaton az Ürgemezőn. Az esemény központi helyszíne 9.30-tól a szánkódomb, onnan indulhatnak a résztvevők a Lengyel focipályán megszervezett sportvetélkedőre. Majd kerékpártúrával folytatódik a program Paks nevezetességeinek és az Atomenergetikai Múzeumnak az érintésével. Színpadi műsor is lesz, fellép többek között a Paksi Városi Vegyeskar, a Tini Tüsik és a Csámpai Country Road Club.

Látványos természettudományos kísérletekkel, játékokkal, történelmi játszóházzal várják az érdeklődőket a Vak Bottyán Gimnáziumban szeptember 27-én a Kutatók Éjszakáján délután 15 órától.

A szeptember 28-ra kiírt motocross nyílt nap időpontja ismét változik. A Paksi Autó- és Motorsport október 6-án várja a látogatókat.

Kassai Viktor fújja a sípot az MVM Paks–Mezőkövesd találkozón pénteken 19 órától a Fehérvári úton. A mérkőzést a Duna Tv közvetíti.

A DunaParty táncklub nyárbúcsúztató latin táncestet rendez a Csengey Dénes Kulturális Központ aulájában szeptember 28-án 20 órától.