A Csengeyből ajánljuk

Legutóbb Györköny szomszédolt a kulturális központban. - Fotó: Paksi Hírnök archív
Legutóbb Györköny szomszédolt a kulturális központban. – Fotó: Paksi Hírnök archív

Tengelic, a Paksi járás újonnan csatlakozott települése lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ Szomszédoló elnevezésű programjának a legújabb vendége, hogy megismertesse természeti, környezeti, szellemi értékeit, hagyományait, múltját és jelenét. Művészeti és termékbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, táncokkal, zenével, játékokkal, gasztronómiai ínyencségekkel és egyéb „meglepetésekkel” várják az érdeklődőket az eseményre, amelyről bővebben a paksivmk.hu oldalon tájékozódhat.

A kulturális központ parkolójából Botozz az egészséges lábakért! felhívással körülbelül kétórás nordic-botos túrát indítanak az Ürgemezőre október 5-én 9 órakor. A kiránduláshoz bárki csatlakozhat, de botot vigyen magával.

Régi moziplakátokból böngészhetnek a filmbarát érdeklődők október 13-án 16 órától a Csengey Dénes Kulturális Központ előterében. A rendhagyó tárlat mellett október 15-én 18 órakor Indiai képek címmel Simon Péter fotókiállítása nyílik a ház panoráma kiállítójában. Köszöntőt mond Juhász Balázs, az Álmom India című könyv társszerzője, fotósa, India utazó fotósa, a Kincses kamera egyik alapítója.

Amatőr, lemezszerződéssel nem rendelkező zenekarok jelentkezhetnek 12-15 percnyi műsorral november 7-ig a XVI. Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválra. A nyeremények között hangszervásárlási utalványok, fellépési lehetőség a Hangfoglalás tehetségkutatón és stúdiómunka. A zsűriben olyan zenészek értékelnek, mint Berki Tamás és Papp Gyula. Jelentkezni a www.paksipoprockjazz.hu oldalon lehet.