Pontszerző helyen végzett az Eb-n a paksi motoros

Pontot szerzett az Európa-bajnokságon Gyutai Adrián. A Supersport 600-as kategóriában érdekelt paksi versenyző a 15., pontszerző helyen ért célba a spanyolországi Albacetében megrendezett gyorsaságimotoros Európa-bajnokságon. A 22 éves motoros a szombati időmérőn a 16. rajtkockát szerezte meg, s azzal a céllal vágott neki az Eb-futamnak, hogy pontot szerez, ugyanakkor a verseny után azt mondta az MTI-nek, nehéz lett volna előrébb végeznie. – Amikor megláttam, hogy az ellenfelek milyen technikai háttérrel érkeztek ide, úgy éreztem magam, mint az első osztályos kisiskolás, amikor bemegy a végzősök közé – nyilatkozta Gyutai Adrián. Mint mondta, elégedett az eredménnyel, mert az alapvető célt, a pontszerzést sikerült elérnie. A fiatal motoros egyedüliként képviselte Magyarországot a 40 fős mezőnyt felvonultató Eb-n.

A verseny után a harmadik helyen befutó spanyol Alberto Lopezt kizárták, így Adrián is egy pozícióval előrébb léphetett és végül a 14. helyen végzett.

– Őszintén megmondom, az ilyen előzéseknek nem tudok igazán örülni, mert én a pályán szeretem legyőzni az ellenfeleimet, nem pedig a versenybíróság döntésével. Persze aki nem tartja be a szabályokat, az így jár. Végül is így 14. lettem, ami nagyon szép eredmény ebben a mezőnyben. Remélem, ezzel a teljesítményemmel sikerült méltóképpen képviselnem Magyarországot. Nagyon köszönöm a csapatomnak azt a segítséget, amit egész évben nyújtottak – fogalmazott közvetlenül a verseny után. Gyutai Adrián a következő hétvégén – október 12-13. – a Slovakiaringen az utolsó magyar és IMRC bajnoki fordulóban indul. Előbbiben 27 pont az előnye a másodikkal szemben, míg utóbbiban 24 egységgel áll az első mögött a második helyen az hétvégi dupla verseny előtt. – Szeretném megszerezni a kategória magyar bajnoki címét és célba venni az IMRC összetett elsőségét – mondta a paksi versenyző.