Hírek röviden

Fotó: kormany.hu
Németh Lászlóné – Fotó: kormany.hu

A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban bár viszonylag rövid idő van hátra az idei évből, ezalatt meg lehet tenni azokat a lépéseket, amelyek a beruházás megkezdéséhez szükségesek, mondta szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

Mindkét zöld párt – vagyis az LMP, valamint az LMP-ből kivált PM képviselőivel is találkozni kíván magyarországi látogatása során október 31-én Rebecca Harms, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának elnöke. Az MTI közlése szerint Rebecca Harms ellátogat Paksra is, ahol – többek közt nem kormányzati szervezetek képviselőivel együtt – megtekinti az atomerőművet.

Ezüstminősítéssel tért haza Riva del Gardából a – főként a művészeti iskola tanáraiból álló – Paksi Pedagógus Kamarakórus a hétvégi nemzetközi kórusversenyről, adta hírül a fortunaradio.hu. A legnehezebb, egyházzenei kategóriában vettek részt a megmérettetésen, amelyre 18 országból érkeztek a nevezők. A programon való részvételt az atomerőmű és az önkormányzat támogatása tette lehetővé, mely nem kis sikerrel, és sok-sok élménnyel gazdagította a 21 fős együttest.